a XXI. század gyógyítása

Életmód Orvoslás

Egészséges táplálkozás a daganatos kórképekből felépülők számára

2015. október 16. - Varga Dóra dietetikus

A daganatos megbetegedés utáni evidenciákon alapuló irányelvek egyértelmű ajánlásokat fogalmaznak meg a táplálkozás területén. A kórkép túlélői számára kiemelten fontos az egészséges életmód, így a megfelelő táplálkozási szokások kialakítása, hiszen számos egészségügyi problémára nagyobb eséllyel alakul ki esetükben.   

A javasolt étrend az alapja a magas rost tartalmú alapanyagok fogyasztása, naponta több alkalommal zöldség- és gyümölcsfogyasztás, alacsony zsírtartalmú termékek előtérbe helyezése, sóbevitel csökkentése, és a hozzáadott cukrot tartalmazó termékek kerülése.

fruit.jpg

A régóta ismert ajánlások, és az elméletileg motivált célközönség ellenére egy amerikai vizsgálat alapján a daganatos megbetegedések túlélői kevésbé egészségtudatosabbak az átlag populációhoz képest, nem fordítanak elég figyelmet a további betegségek elkerülésére.

Bár a daganatos betegségek túlélői esetében a magasabb életkorral párhuzamosan nő az egészségtudatosság is, de összességében több üres kalóriát, magas zsír és nagy mennyiségű hozzáadott cukrot tartalmazó ételeket fogyasztanak.

Mindenképpen fontos, hogy aki felépül egy daganatos kórképből, keressen fel egy témában jártas dietetikust, aki segít egy egyénre szabott étrend összeállításában.

Forrás itt található

 

 énEgészségem táplálkozási tanácsadók

Sárga Diána az életmódorvosi központ dietetikusa Varga Dóra az életmód orvosi központ dietetikusa

A bejegyzés trackback címe:

https://eletmodorvoslas.blog.hu/api/trackback/id/tr997974865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása