a XXI. század gyógyítása

Életmód Orvoslás

Európai és Amerikai szakmai irányelv: cukorbetegség kezelésének alapjai a megfelelő táplálkozás és a testmozgás

2015. október 14. - drBabai


Nagy nemzetközi tanulmányok alapján az Európai és Amerikai szakmai kollégiumok irányelvei továbbra is a megfelelő táplálkozást és a testmozgást jelölik meg, mint a cukorbetegség kezelésének alapjait.

Eredeti összefoglaló cikk: http://bit.ly/9OD1RI

cukorbetegseg_01.pngA cikk jól rávilágít arra, hogy a cukoranyagcserében milyen fontos a megfelelő testmozgás és táplálkozás.

Mint általban, itt is elmondható, hogy ami jó a kezelésre, még alkalmasabb a megelőzésre.

A cukorbetegséggel való foglalkozás azért is fontos, mert sok sok betegségnek alapja. Így a magasvérnyomásnak, kosszorúér-szűkületenek (ezáltal szívinfarktusnak), érszűkületnek, veseelégtelenségnek.

Ráadásul amikor a vércukorszint emelkedett, az már komoly cukorbetegséget jelez. Érdemes lenne ezt megelőzve még minden betegség-jel nélkül odafigyelni a táplálkozásra, és a rendszeres testmozgásra.

 

 énEgészségem licences edzőkkel a hatékony és biztonságos mozgásért!

A bejegyzés trackback címe:

https://eletmodorvoslas.blog.hu/api/trackback/id/tr997968374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása